weerbericht

Opgesteld op 18-01-2018 om 06:00 uur.

KORTE TERMIJN:
Afgelopen nacht viel er regen en trok de wind aan. Het kwik liep langzaam op naar een graad of 4 begin van de dag. Overdag is het onstuimig met enkele buien. In de loop van de ochtend neemt de naar west draaiende wind toe naar krachtig tot hard en wordt het stormachtig. De meeste wind wordt in Gelderland verwacht tussen 9:00 uur en 13:00 uur. Er komt dan tijdelijk een (zware) westerstorm te staan met zware windstoten van meer dan 100 kilometer per uur of zelfs nog enkele windvlagen tot meer dan 120 kilometer per uur. Het KNMI heeft voor vandaag code oranje afgegeven dus voor diegene die niet de weg op hoeven blijf thuis tot in de loop van de middag. In de tweede helft van de middag neemt de west- tot noordwesten wind snel af naar matig. Naast wolkenvelden zal vanmiddag af en toe de zon nog door komen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8 tot 10 graden en wordt bereikt eind van de ochtend. Daarna zet de temperatuur weer een dalende lijn in naar circa 4 graden eind van de middag of begin van de avond.

Vanavond en de komende nacht is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Er kan vallen enkele buien waarbij wat winterse neerslag bij zitten. Tegen de ochtend wordt het droger. Bij een zwakke tot matige zuidwesten wind koelt het af naar circa 2 graden.

KOMENDE DAGEN:
Vrijdag is het rustiger en waait er een matige zuidwesten wind. Er valt een enkele (winterse)bui en wordt het 5 tot 6 graden.

Zaterdag begint droog maar later op de dag valt er opnieuw regen. Tegen de avond is het weer overwegend droog. Bij een matige zuidwesten wind wordt het een graad of 5. In de nacht naar zondag zijn er ook opklaringen en koelt het af tot rond het vriespunt.

Zondag begint droog en het raakt snel geheel bewolkt, In de middag valt er weer regen waarbij eerst nog wat natte sneeuw bij kan zitten. Met de regen komt ook zachtere lucht binnen. Het wordt een graad of 5 in de avond perioden. In de nacht naar maandag koelt het nauwelijks af.

Maandag is het regenachtig en wordt , maar wel
een stuk zachter met maxima rond de 7 tot 9 graden.


6 t/m 9 dagen vooruit:
Begin volgende week blijft het wisselvallig en is het zacht voor de
tijd van het jaar met vorstloze nachten. Vooral dinsdag en woensdag kan
's middags lokaal 10 graden worden bereikt.

Na het weekend wordt het droger en weer zachter.

Volgend weerbericht om 12:00 uur

Gerrit Vossers
Weerstation Lichtenberg

18 januari 2018 - Lange termijn verwachting vr za zo ma di
Zonneschijn (%) 20 20 20 10 20
Neerslagkans (%) 80 70 80 30 20
Minimum temperatuur (°C) 3 0 -1 2 2
Maximum temperatuur (°C) 6 5 5 6 7
Windrichting ZW W Z ZW Z
Windkracht (Bft) 4 4 4 3 3