Weer van invloed op keuze kleur tulp

Weer van invloed op keuze kleur tulp

In februari en maart 2017 viel veel meer regen dan in 2015 en 2016. Tot 20 maart (start van de lente) is er dit jaar zo’n 55 mm neerslag gevallen. In maart 2016 viel er in de gehele maand maart zo’n 54, mm neerslag. In 2015 viel er in deze maand zo’n 59 mm neerslag. Het lijkt er op dat we deze hoeveelheid neerslag dit jaar gaan overtreffen.

Populaire tulpenkleuren.
Dit jaar zijn de bekende gele en rode tulpen in absolute aantallen nog wel het populairst, maar pastelkleuren tulpen kennen de grootste groei. Vergeleken met 2016 is de verkoop van paarse, witgrijze en roze tulpen met 19% gestegen. Gele, rode en oranje tulpen blijven juist iets achter (-17%) in vergelijking met vorig jaar.

Gemixte tulpenboeketten én witte tulpenboeketten lijken minder last te hebben van weersinvloeden. Met verkoopcijfers die praktisch gelijk zijn ten opzichte van 2016 (respectievelijk +4% en +2%) blijken deze neutrale boeketten veel stabieler.

Meer weten? Bekijk dan infographic met de kleurentrends van tulpen in verhouding met de weersomstandigheden.

Methode van onderzoek
Voor het tulpenonderzoek is verkoopdata gebruikt van de afgelopen drie jaar (2015, 2016, 2017). Hierbij is gekeken naar de periode 1 februari t/m 19 maart (de periode vóór de start van de lente). Deze informatie is gekoppeld met de gemiddelde weersomstandigheden in Nederland (bron: KNMI) in combinatie met de kleuren van verkochte tulpen.

Voor vragen over het onderzoek. Neem contact op met Linda Berkhoven - Oprichter en eigenaresse Bloemenlatenbezorgen.nl (onderdeel van Giftcompany)

E-mailadres: linda.berkhoven@giftcompany.nl


‹ Terug naar nieuwsoverzicht