Naar inhoud Naar navigatie

Inloggen

Met een account kunt u waarnemingen invoeren.

Heeft u nog geen account en wilt u zich registreren? Maak hier een account aan »
Bent u uw wachtwoord vergeten? Vraag hier een nieuw wachtwoord aan »

Let op: Caps-lock staat aan. Om te voorkomen dat u uw e-mailadres of wachtwoord verkeerd intypt kunt u dit beter uitzetten.

Weerbericht

Opgesteld op zondag 05-07-2015 om 06:00 uur.

WEERSVERWACHTING:
In vroege ochtend vielen langs de oostgrens enkele onweersbuien. Verder is er vanochtend een afwisseling van zon en bewolking. Er is weinig wind en de temperatuur loopt snel op. Tegen de middag trekken er van het zuidwesten uit onweersbuien ons land binnen, waarbij lokaal hagel kan voorkomen. De buien trekken en vanmiddag naar het noordoosten en worden geleidelijk intensiever. Vanmiddag vallen er ook onweersbuien in Gelderland. De pittigste onweersbuien vallen er in het oosten met kans op hagel en windstoten van meer dan 75 km per uur. Tussen de buien door schijnt ook de zon en zal het broeierig warm aan voelen. Vanmiddag wordt wind west tot zuidwest. De maximumtemperatuur komt uit op 28 29 graden.

Vanavond valt er nog een bui langs de oostgrens. Komende nacht is het overal droog en zijn er opklaringen. De wind is zuidwestelijk en matig en het koelt af naar een graad of 15.

KOMENDE DAGEN:
Maandag zijn er zonnige perioden. Er ontstaan stapelwolken maar het blijft droog. Eer waait een meest matige westen wind waarbij het kwik oploopt naar 24 tot 26 graden. Dinsdag is het eerst zonnig en komt de temperatuur wat hoger uit dan op de maandag. Het wordt 28 tot lokaal 30 graden. In de loop van de middag raakt het bewolkt. In de namiddag volgen er enkele (onweers)buien. De meeste kans op een klap onweer is er langs de oostgrens. Woensdag is er vrij veel bewolking met af en toe zon. Er valt soms wat regen of een bui maar geen grote hoeveelheden. Verder staat er een matige westen wind en wordt het 20 tot 21 graden. Ook donderdag wordt het zo'n 20 graden. Er is weer wat minder wind dan op de woensdag en verder blijft het droog.

Vrijdag en in het weekend is het zonnig en blijft het droog. De temperaturen liggen rond de 25 graden.

Volgend weerbericht om 12:00 uur

Gerrit Vossers
Weerstation Lichtenberg

regio8 

zonneboilercentrum

flynth

 


 

Zondag 05-07-2015 - Lange termijn verwachting

Perioden met zon en de eerste dagen kans op enkele (onweers)bui. Middagtemperaturen dalend in het midden in de week tot rond de 20 graden. De dagen daarna enkele graden hoger

madiwodovr
3
20
38
3
2
7050304040
2060601010
1615151413
2629212125
ZWZWWZO
33433
 • Buienradar

  Buienradar
 • Satelliet

  Satelliet beeld
 • Weercijfer

  Weercijfer
 • Zonkracht

  Zonkracht
 • Pollen

  http://data.weeronline.nl/html/images/weernieuws/nl_pollen_vandaag.jpg